It´s not about ideas. It´s about making ideas happen

Celebrating the space between no longer and not yet

Det finns få saker som fascinerar mig så mycket som styrkan när människor går utanför sina egna gränser. Det är något så vackert med den där glöden som tänds i människor som vågar bryta trender, vågar gå utanför ramarna och bara göra saker.

Under året har jag träffat på en hel del forskare inom olika områden och även deltagit i olika vetenskapliga forskningsstudier.Det finns också få människor som fascinerar mig lika mycket som uppfinnare, forskare och innovatörer. Vissa har uppfunnit saker som vi använder varje dag. De tänker ut smarta saker och gör det omöjliga möjligt som kan förändra hela världen.

img1506794831985

Så förstå vad glad jag blev när jag fick ett telefonsamtal som handlade om ett worldclass projekt som handlar om digitala produkter och tjänster för fysisk träning. Känner inte bara stor glädje av att få bli anlitad av ett världsledande forskningscentrum utan också för att jag får vara med och bidra. En chans till något som kan förändra människors liv och skapa möjligheter för ungdomar och elitidrottare.

20170929_182419
Igår träffade jag ett par som har den här glöden, ett par av mina kollegor och fick en visning av Showroom, kontor och den framtida huben. Ser ni  den fantastiska rosa himmelen genom bilrutan?  bara älskar ju Åre  

20170929_184339Här kommer jag att sitta ett par timmar i månaden 

Projektet ägs av NVC, Nationellt Vintersportscentrum  och drivs av NVC tillsammans med Alpina Landslaget. Tillsammans med forskare på världsklassnivå kommer bland annat en demomiljö byggas upp där man efter specifika case flyger in forskare . Det kommer labbas och testas produkter inom folkhälsa som företag inom olika branscher vill ha testade. Kanske kommer just du i framtiden att dagligen använda ett par av dessa?

20170930_200946
HC Holmberg är en av forskarna i projektet. Han är bland annat forskninschef på Nationellt Vintersportcentrum, expert inom området prestation & skidåkning och utvecklingschef för Sveriges Olympiska Kommitté.

Ska bli så spännande att vara med och samarbeta kring olika framtida innovationer som utvecklas i projektet.  Å vem vill inte vara med på framtiden just nu?

Home of Internet of Sports

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: