”Det blåser en storm, glädjestorm, lyckostorm, lyckostorm …”

En liten vacker blomma, en liten fågelfjäder glädjens luft som blåser sakta och gör alla glad glada glada och blir till en vind, glädjens vind, lyckans vind, lyckans vind …

Åh det är med enorm glädje jag nu får berätta att jag fick frågan om att projektleda 2018 – års teaterförställning i Döda Fallet på uppdrag av Teater oberon.

Har så mycket uppdrag så tiden fanns tyvärr inte iår. Däremot är jag glad att jag kunde hjälpa till i uppstarten och sponsra projektet. Så värdefullt för både mig som företagare och som mamma. Teater i Döda Fallet, Yes! Nu är projektet på full rull i iallafall .

Jag tror inte det existerar en mer perfekt spelplats för sommarens föreställning än vid Döda Fallets vridläktare.

10506923_779166112129070_3959927348680638023_o

Precist denna landsbygd och människorna som bor där såg och mötte också Beppe Wolgers när han på 70-talet sökte sig till Jämtland och Strömsund. Vår fina grannkommun, också liksom Ragunda , en gång rikt för sina naturtillgångar. Med humor och kärlek såg Beppe Wolgers i sin berättelse hur allt för mycket fokus på pengarna kan leda till ett girigt och ”enögd” samhälle som inte är till för alla utan snarare förutsätter att det ska finnas ett ”utanförskap.”

Den berättar om vår tid JUST NU, en tid då man stirrar sig blind på vinst med tillväxten som enda räddning, där främlingsfientlighet frodas tillsammans med rädslan för det annorlunda.

Blir alldeles rörd när jag sitter och läser igenom Teater Obereons, Karl Seldahl och Kajsa Linderholms projetbeskrivning över sommarens satsning i Döda Fallet , Ragunda och Strömsund och regionen. Det klingar sant i mig. Å därför tackade jag med stor ödmjukhet ja därför att det nu är hög tid att vända våra blickar inåt och hitta den trygga platsen i oss själva så vi kan se varandra i vårt rätta ljus.

8798_1032095723502773_864887412487332702_n

En bild från Midsommarnattsdröm 2010 där jag via Ragundadalen Turism fick förmånen att producera den första nationella teatersatsningen på 10 år i Döda Fallet. Lika mycket glädje och lyckostormar som bilden speglar känner jag också idag för detta projekt! Foto Kee Fahlén

Blir så glad att jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Jag ser att föreställningen visar oss en väg via långsiktiga värden och hållbar utveckling, det jag så gärna vill arbeta med. En sådan här kulturell utveckling i glesbygden borde verkligen vara en angelägenhet för hela Sverige.

Det här kommer bli en musikalisk hyllning till fantasins obegränsade värld i samarbete med en mängd olika aktörer, en berättelse om hur natur och gemenskap kan väcka glädjen i en människas själ till liv igen, att återupprätta människovärdet.

1795941_658410780871271_1426210996_o

Nu följer ett par intensiva veckor som inte kommer lämna en Ragunda eller Strömsunds bo obemärkt. Jag är så glad över detta projekt som nu kommer bli verklighet. Så snart alla delar är på plats kommer vi gå ut officiellt. Jag är så glad över fina partners, Kalle och Kajsa, på Teater Obereon och alla andra fina konstnärsjälar som jag lärt känna sedan 2010. Vi ses snart!

Jag är tacksam bortom ord, jag blir glad ❤

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Jag har aldrig tänkt på förut att vridläktaren ser ut som ett hjärta uppifrån! ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: