World Peace Summit Stockholm 2018 – Peace is at the beginning of everything

”I would like to acknowledge that we have nominated the Thai people to be considered for this World Peace Prize. And I hope that this event will announce the reputation and prestige of all Thai people in every religion”  PhramHaboonthin taosiri (Phra Wites Panyaporn)

Den 10-13 november samlades  400 av världens ledare från 60 nationer i Seoul, Syd Korea till en stor interreligös konferens arrangerad av Universal Peace Federation och the American Clergy Leadership Conference. En historisk händelse.

Utsedd att representera Sverige och Thai Buddhist Society of Sweden var ingen mindre än PhramHaboonthin taosiri (Phra Wites Panyaporn)

bontin

Tre dagar innan konferensen så ringer PhramHaboonthin taosiri (Phra Wites Panyaporn) och undrar om vi kan titta till Buddharama Templet ovanför Thailändska Paviljongen inför vintern.
I samma veva får vi frågan om vi inte vill följa med honom till Syd Korea. Det hade ju varit fantastiskt att göra men vi kunde inte föja med denna gång.
Är så glad att vi får vara med och bidra, hjälpa till och arrangera  World Peace Summit Stockholm.

arena

Följde honom på facebook  och via nyhetsbrev. Det jag läser får mig fångad. En värme som skapar en  öppenhet av nyfikenhet och inspiration.  Att säga att man verkar för världsfred får helt klar en helt annan innebörd. En djupare innebörd.

Vår fina munkvän som får oss att le och som ger oss inblick i Buddism och kunskap om munkarnas värld.  Vi är stolt över att svenskarna har utsett Boontin att representera Sverige och att han blivit utnämnd till ambassadör för det årliga fredspriset.
Att skapa fred och tillkännage världen,  Buddhismens värde och att ansluta sig till religioner på världsstadiet

Nästa år  hedras nämligen Sverige som kommer att vara värd för två stora internationella evenemang. Det ena är Världsfredskonferensen den 30 juni 2018  och den andra är den årliga stämman av Thailändska missionärer i Europa, i union,  den 8-9 juli 2018.

world peace summit

Läser att PhramHaboonthin taosiri (Phra Wites Panyaporn) som thailändsk känner sig mycket hedrad att Universal Peace Federation och alla delegater gav dom ledarrollen i denna konferens som kommer hållas i världshistoriens rum, där Nobelpriset delas ut varje år. Häftigt!

Han skulle vilja bjuda in alla intresserade partier, företag och organisationer som vill stödja detta möte, för att bidra till den internationella världsfredskonferensen den 30 juni 2018 i Stockholms stadshus.

Är du en av dom? I alla länder. För alla människor.

P1000077

Nyheter om konferensen kommer att publiceras regelbundet. Och alla som är intresserade av informationen kan anmäla sig till nyhetsbrevet.
Det gör du genom att maila : peaceworld2018@gmail.com eller ringa +46738268999

Gå i Lycka!

Bilder från PhramHaboonthin taosiri (Phra Wites Panyaporn) och Natty Kaewdang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: