Internet of sports skapar världsinnovationer för landslagen

Ett steg i taget har under de senaste månaderna varit mitt mantra! Från det att jag bestämde mig att starta ytterligare ett företag så var det som en stor dörr öppnade sig och jag blev till och med tvungen att tacka nej till en del uppdrag.

En ny fas i mitt liv tog vid från november månad. Jag har fått roliga samarbeten som gör att jag kan bygga upp en grund i mitt företag. Ett samarbete och jobb som jag är inne i handlar om Världsinnovationer för landslagen där Mittuniversitetets internationella forskarteam i Vintersportscentrums projekt Internet of Sports fortsätter att driva banbrytande utveckling.

I det projektet är jag inhyrd för att ta ett övergripande ansvar och länka in besöksnäringen i projektet. Vi genomförde en dag för besöksnäringen i Åre och resultatet är att vi nu också har våra första case inom besöksnäringen.

Projektet kan sammanfattas enligt nedanstående pressmeddelande.
Tack så mycket för förtroendet att leda arbetet med den högt prioriterade besöksnäringen. Det betydde så enormt mycket ♡

”Under den gågna veckan har det internationella forskarteamet utfört tester med de tre landslagen inom alpint, längd och skidskytte. Målet är att tänja gränser, öka prestation och stärka de två landslag som ska delta i VM på hemmaplan 2019. Landslagstränarna kan nu se fram emot ett system där de kan mäta och analysera de aktiva i realtid.
Testerna har ägt rum på den alpina nationalarenan i Åre samt Östersunds Skidstadium.

Viktor_Lundstrom (2).jpg

Projektets forskare är även uppfinnare, Professor Matej Supej och Doktor Benedikt Fasel har båda tagit fram ny teknik för alpint respektive längd. ”Det som inte finns att få i världen är vad vi gör, för att driva utveckling måste vi ligga i framkant,” säger projekt chef Kee Bergman, ”detsamma gäller de samhällsutmaningar som tex motion och hälsa där vi också arbetar med produkter och tjänster som vi hoppas ska kommersialiseras.”

Matej_Supej (1).jpg

Tester på elitnivå är värdefulla även för wellness och motion. Plattformarna skalas ner och kan tillfredställa behov inom tex förebyggande hälsa

Projektet har nu gjort två tunga rekryteringar, prestationsingenjören Alessandro Galloppini, den första i Sverige som blir ett starkt tillskott till det högpresterande forskarteamet – och Gunmarie Persson, tidigare VD inom den regionalt prioriterade besöksnäringen som nu ska möjliggöra digitalisering även här.

DSC_1071

Teamet har avslutat veckan med två företagscase inom skridskor och rullskidskor, samt fjällvandring och friluftsliv”

Läs mer om projektet på https://www.miun.se/NVC/ios/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: