Att låta passionen få styra

Senaste året har bildat en helhet – jag är- precis som jag är ! 2018 var året jag började jobba 80% som företagare och fick uppleva ett ofattbart fint flow som stundom var svårt att ta emot. 2018 var också året jag avslutade med att jobba lite mindre i mitt företag och mer som anställd igen.

Men 2018 var ändå ett år då vi fick fiber till Bispgården och flera andra områden i Ragunda kommun, tack ServaNet, en så himla mysig arbetsplats med utvecklande samarbetspartners, delägare och intressanta entreprenörer. 2018 lärde jag mig också släppa saker,  att låta saker vara, lita ännu mer på mig själv för att såsmåningom kanske lägga ännu mer tid på att finna en harmonisk balans mellan eld och köld, få ny kraft genom att skapa det som får hjärtat att  slå lite så där extra .

thap

2019  är året då jag kommer lägga ännu mer tid i projektet Center of Health innovation – home of internet of sports. Ovan en bild från Saas Fee där vårt team av forskare bryter nya gränser med Ski Team Swedan. Tillsammans med Inspire 4eu har vi kanske ett riktigt intressant hälsoprojekt som snart också går igång!

2019 är också året då vi på riktigt hemma i Bispgården kommer kunna odla egna grönsaker i vårt växthus Nemo från Virvelkraft. Till våren byggs det klart.   Samtidigt  kanske vi kommer att kunna erbjuda en plats för skön meditation och avkoppling. Barnen är dessutom jätteintresserade vilket känns extra roligt!

46281432_10155991004732794_3143095666083889152_o

What about Thailand då? Har fått en del frågor om Thailand under året, vad hände?Några riktigt genuint intresserade affärsbekanta som undrar och några mer lite mindre intresserade bekanta som undrat ”jaha hur går det med Thailand då” ?!
Jag  har iallafall påbörjat nya relationer med potentsiella samarbetspartners. Allt från gamla grundare till restaurangägare till gräventeprenörer bosatta i Thailand stundvis.

För året därinnan var faktiskt året då jag knöt avtal med 10 av de största turoperatörerna i Thailand. Det var också året jag knöt avtal om fastighetsförmedling och till och med fick möjlighet att utveckla i ett naturreservat. Det var också året då jag ansökte om en större summa pengar från Region Jämtland Härjedalen för att kunna utveckla projeket ”Heart of the World vidare” . Det var också året jag fick avslag. Nu idag förstår jag att det inte var själva ansökan det var fel på. Den var intressant, brilijant och verkligen något utöver det vanliga. Men det var potten av pengar till just vår region som satte stopp. Dock var Thailand intresserade av att medfinansiera och tog upp ansökan också i somras.

IMG_1975

Jag skrattar lite åt det nu och då, jag förstod inte då hur EU- systemet riktigt fungerade men jag har lärt mig under 2018 då jag haft möjlighet jobba med fina kollegor inom Inspire 4eu som har över 20 års erfarenhet inom det offentliga stödsystemet inom EU, nationellt, regionalt och lokalt.

2008 var året då jag lärde känna Lisa Fröbel VD på Inspire 4 eu. Det var exakt 10 år sedan vi skrev projektet Kreativa Ragundadalen. Ett kreativt Ragunda som trots många motgångar, ännu lever kvar i form av Döda Fallet Världsarv och Teatern på vridläktaren och tack familjen Seldahl Wollter för ert otroliga engagemang genom åren och er kärlek till platsen.

19059451_10154778054196088_5820757820170828137_n

Skrattar igen ganska mycket då jag nu förstår att det var min kreativitet som Inspire 4eu fångades av.  Dom kunde lätt koppla in de visioner Ragunda hade, som jag förmedlade med de nationella strategierna  och påverkan till EU 2020 strategin. Tack Lisa , att ni anställde mig och att jag får göra lite uppdragstimmar hos er!

lisa

Det har dock tagit emot att skriva, jag har verkligen inte kunnat, jag har försökt i ett halvår. Men så äntligen,  ikväll,  kände jag  hur jag var tillbaks i mitt naturliga ”tillstånd”, fast ännu bättre och nu med ny kraft och energi inför var som komma skall!

God fortsättning på 2019!

20180127_220943

Jag sitter på en soffa som är bekant, i ett rum som blir mer bekant för var dag som går. Allt har sin tid, allt har sin plats, allt har sin mening… Bispgården 2019-01-08

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: