Tillbakablick

Det senaste halvåret har jag gått tillbaka i tiden i tankarna där många känslor och minnen har kommit tillbaka som jag nästan glömt bort. Det känns som evigheter sedan.

gm guldklöver

Bilden ovan, med sonen väntandes i magen, är tagen från Länstidningen, reportaget är skrivet det året vi startade upp teatern igen på vridläktaren och samma år jag fick en guldklöver, Tack!

När jag googlar tillbaka och får upp alla positiva och kreativa tidningsrubriker från Ragunda så undrar jag vad jag tänkte då. Jag visste ingenting men det jag visste var att jag ville vara en del i utvecklingen av Ragunda där och då. Just där! Med guldklövern i handen, trots att åren har gått så känns det som här och nu.

Sedan läser jag också mindre smickrande reportage, där tidningsrubrikerna plötsligt har vänt. Hur man utreder Destination Ragundadalen. Blir så arg när jag tänker tillbaka på hur vi hamnade som en slagsäck i en politisk match och där vissa partier deklarerade högljutt att man skulle ta tillbaka bidraget från Destination Ragundadalen, trots att man på andra möten med dessa partiers representanter hade suttit och kommit överens och varit helt öppen med varför det var viktigt att få till en långsiktig destinationsorganisation i Ragunda.

gm och tjejterna

Vi hade gått igenom målsättningen på lång sikt och på kort sikt.
Vi hade gått igenom vad vi skulle satsa på för att få ett ökat besöksantal från hela världen.
Vi hade enats om att vi hade besöksmål som hade de kvalifikationer som krävdes.
Vi hade förslag på hur utveckla dessa med innovativa lösningar
Vi ville erbjuda ett attraktivt och spännande samarbete
Vi ville samla huvudnäringarna inom vatten, vind och skog för att gå ut med en innovativ hållbarhetsprofil i hela samhället
Vi ville gå i täten för ren energi i enlighet med respektive företags varumärkesprofil och ett gemensamt nytänkande

https://www.ltz.se/artikel/ragunda/kungen-hedras-i-utanede

Målsättningen var att föreningens satsningar skulle bli världsledande, något vi faktiskt såg som ett fullt realistiskt mål, med rätt investerare för att tillsammans kunna göra något som vi tror att igen annan tidigare gjort.

Vi har inte Skistar här och vi har inte eller andra tunga aktörer. Men det vi har är guldkorn som ingen annan kommun i hela Sverige har. Alla har natur, alla har lyxigt boende och bra konferensanläggningar men ingen annan i hela Sverige har en Kunglig Thailändsk Paviljong, Unik utställning, Guldbuddhastatyer, Munkar Tempel eller ett torrlagt dött fall!

Vi har gjort så många projekt som har lett till bra resultat och tillväxt. Återkopplat till denna länk .

https://www.ltz.se/artikel/midsommarnattsdrommen-kan-ge-miljonoverskott

Visst gav det mångmiljonbelopp till Ragunda kommun och dess näringsliv iform av ökade gästnätter och ökad handel = 16 miljoner

Men jag vill nu till det nya ledande partiet påminna om att hålla namnet Thailändska Paviljongen och Döda Fallet i tanken för så heter världens, kommunens, länets och Sveriges två unikaste turistmål. Håll namnet Kungligt i tanken för så benämns i Asien byggnaden som i Sverige en gång byggdes.

https://www.unt.se/familj/sprider-thailandsk-kultur-4509126.aspx

I vår dalgång sker än idag en kamp mellan de som bor ovanför fallet och de som bor nerströms. Samma kamp, handlar om en plan, att finna nya lösningar

När ingen plan finns så , jo då startar man om och då vill alla skapa nytt.

Inget nytt under solen!

”och minns du var vi startade?
Det räcker inte att alla varningsklockor redan visat sig
Nej något verkar alltid måsta ske.
Något oåterkalleligt” – Clara Bodén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: