Koh Mook, vår ö – ditt paradis

Det är svårt att tro att jag varit till Koh Mook två gånger inom loppet av två månader och att det bara är 2 månader sedan sist. En del av mig har haft svårt att förstå att jag äger en option, en del i en utveckling på en ö i södra Thailand, på riktigt.

20170824_210248.png

 

Innan jag hade ens hade uttalat orden om att det här projektet ville jag jobba med, så infann sig en känsla av att det här är viktigt och att det skulle kunna få betydelse för också andra.

Koh Mook som betyder pärlön är en relativt oexploterad fiskeö, 30 minuter med longtailbåt från den närmsta staden Trang. Här finns inga bankomater eller bilar men en otrolig härlig grönska, gummiplantage och puderstränder. Här finns också ett vardagsliv bortom stränderna där du har möjlighet att få möta livets väsentligheter och se vad det kan lära dig

simning

Här finns också den berömda Emerald Cave eller Morakot grottan som thailändarna säger.  Grottan  kan bara besökas under lågvatten. När vattnet är väldigt lågt kan du även se en liten strand vid yttre ingången till grottan. Grottan är en del av Had Chao Mai National Park och brukade vara en gömställe för pirater  för länge sedan.

Bild_skandinavresor

Det är först nu efter många intensiva veckor som jag haft möjlighet gå igenom alla bilder därifrån och alla fantastiska minnen börjar göra sig påminda och jag blir så fruktansvärt berörd, inte minst från den första resan när jag också hade mina barn med

20170305_104240

20170305_111921.jpg

Den andra resan påverkade mig utifrån ett människa möter natur perspektiv, där varje kvadratemeter skog fanns i mig och jag fick uppleva platsens ande. Minns speciellt en natt när åskan blixtrade, himlen var full av stjärnor och vi satt på en stock nere vid havet. Där och då blev det så tydligt vad vår roll var på ön, något mycket större än oss själva.  Inombords formulerade jag en önskan som jag sedan skickade ut i stjärnrymden. Dagen efter kände jag att något hade hänt, på riktigt.

koh mook workers

berget mg

Jag lever min dröm och jag vet inte vad det kommer att leda till men jag befinner mig just nu i en möjlighet där rätt människor kommer i min väg. Att få vara med och skapa något från grunden, något organiskt hållbart med solenergi och vatten. Något som börjar gro och växer där andra kan finnas med utifrån att man vill vara med och skapa.

Det är en perfekt synergi och resonans där jag vet att kroppen, naturen och universum inte följer några lagar. På den här ön, där finns människorna och kulturen på riktigt och det är något med den som jag bara älskar ❤

gm olle

%d bloggare gillar detta: