Thap Sakae – En by med miljötänk växer fram

Welcome to Heaven on Thailand´s beach – Thailand med den vackra kulturen, miljön, naturen och de vänliga människorna.

Thap Sakae ligger i Prachuap Khiri Khan provinsen ungefär 10 mil söder om Hua Hin och inte långt från Huay yang där bekanta till mig äger hus tillsammans med många andra skandinavier och en och annan kändis som Kjell Bergkvist.

I Thap Sakae, pärlan i den Thailändska gulfen som sträcker sig 350 kilometer från Bangkok till Prajuab Kirikhun Provinsen i söder, skapar nu Euro Sun Sea Sand en ny village. En by utifrån miljötänk, lämpad för såväl thailändare som skandinavier vilka söker en lugn och naturlig omgivning omgiven av vatten, sand och vind.

Det är ett jättespännande projekt som vi fått förmånen att vara en del av tack vare
Ms Renuams Isarabhakdi  fd kommunarlåd över Don Mueang Airport (DMK) Bangkok  Projektet ägs av företaget KTP  ov – entertainment co.ltd där Mr Kulthon Prachuabmoh är vd.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Inspiration kan ha ett långt större syfte än du förstår
Första kontakten inleddes i mars och i maj var jag tillsammans med vänner på väg dit. Som ett resultat och en del av en samordning där vi kom och gick på möten som om vi inte gjort annat men där allt hängde samman. Här var vi verkligen inspirerade och då händer också mirakel.

Jag vet inte vart det här projektet kommer leda mig men ju mer jag tänker på det desto mer vill jag ta emot. Kanske bestämmer jag mig för att boka ett eget hus, den känslan att få vara delaktig i utformningen av mitt eget hus, det är spännande, det är fantastiskt , det klingar sant i mig.

1503588951414

Nu har bygget påbörjats och ett 50 tal hus är insålda. Jag har påbörjat en omvärldsanalys och jobbar mycket med fakta nu och olika nätverk. Jag kommer publicera ett blogginlägg såsmåningom om en tjej som valde köpa hus i närheten och  det visade sig vara hennes Paradis på jorden, det hon alltid drömt om.

Under våren 2018 planerar jag just nu in ett visningsevent som man kan följa med på. Vill ni veta mer om området Hua Hin, Cha-am, Ratchaburi, Phechaburi, Prahuap Khiri Khan, Huay Yang och Thap Sakae  och vill veta mer om miljöbyn som nu byggs, hör gärna av er!

 

%d bloggare gillar detta: